Συμμετοχή προσωπικού της Γραμματείας του ΑΣΑΕΔ στην 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, καθώς και καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συμμετείχαν σε αθλητικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, κατόπιν του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της «12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2025», η οποία τελεί σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι φετινές εκδηλώσεις,  υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής «Δ. Βικέλας» του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, ξεκίνησαν από την Κέρκυρα με τη διεξαγωγή της «Μαθητικής Ημερίδας Αθλητισμού & Ιδεωδών» και κορυφώθηκαν στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο και το Εθνικό Γυμναστήριο «Ι. Φωκιανός», όπου πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 180 χρόνια από τη γέννηση του Ιωάννη Φωκιανού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος, καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Αντισμήναρχος (Δ) Δημοσθένης Ταμπάκος. 

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην πόλη της Δράμας και στις εκδηλώσεις αυτές, συμμετείχαν και οι εξής διακεκριμένοι αθλητές / αθλήτριες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας:

Αντιπλοίαρχος ΛΣ Όλγα Βασδέκη (Στίβος)
Πλωτάρχης (ΟΛ) Σπυρίδων Γιαννιώτης (Κολύμβηση)
Πλωτάρχης (ΟΛ) Μαρία Γεωργάτου (Ρυθμική Γυμναστική)
Ταγματάρχης (ΠΖ) Χαρούλα Μπουντά (Στίβος)

Επιπλέον, στο Στάδιο «Αριστοτέλης» του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετείχαν οι:

Αντισμήναρχος (Δ) Ιωάννης Κούρος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υπεραποστάσεων)
Αντιπλοίαρχος (ΟΛ) Γεώργιος Τζελίλης (Άρση Βαρών)
Αντιπλοίαρχος (ΟΛ) Θωμάς Μπίμης (Καταδύσεις)
Πλωτάρχης (ΟΛ) Δημήτριος Μούγιος (Κωπηλασία)
Ταγματάρχης (ΠΖ) Μαρία Καραγιαννοπούλου (Τζούντο)
Επισμηναγός (Δ) Ευαγγελία Ψάρρα (Τοξοβολία)
Επισμηναγός (Ε) Ελπίδα Ρωμάντζη (Τοξοβολία)
Επισμηναγός (Δ) Ιωάννης Ταμουρίδης (Ποδηλασία)

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 στο Γυμνάσιο της Τήνου, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Δόνδωρος παρουσίασε ομιλία – επιμορφωτική διάλεξη με θέμα: « Ο αθλητισμός ως αναγκαιότητα, ο πρωταθλητισμός ως επιλογή». 

Η τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στη σημασία του αθλητισμού ως παράγοντα ολόπλευρης ανάπτυξης των νέων, στις διαχρονικές αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, καθώς και στη διάκριση ανάμεσα στη φυσική δραστηριότητα ως στάση ζωής και τον πρωταθλητισμό ως συνειδητή, απαιτητική και υψηλών στόχων επιλογή.

Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών σε όλες τις παραπάνω δράσεις υπήρξε εξαιρετικά θερμή, επιβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο παιχνίδι ή επίδοση, αλλά μια καθημερινή παιδαγωγική εμπειρία που συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και του μέλλοντος της νέας γενιάς.