Eπετειακό logo για τα 70 χρόνια του CISM

Η πρόταση του ΑΣΑΕΔ για το επετειακό logo του CISM για τα 70 χρόνια CISM αποτελείται από το σχέδιο που επιμελήθηκε η εικαστικός Χαρίκλεια Παπαποστόλου με τη βοήθεια της γραφίστριας Ελένης Ντέμπσε.

Το σκεπτικό για το σχέδιο που εστάλη και στο CISM όταν κατατέθηκε ήταν το εξής παρακάτω: 

“The concept, the idea that is behind the creation”.

As you can see, the logo colours seam like the colours of space because we wanted to emphasize the common universe, the unity but also the transcendent character of sport and human abilities.

The colour on the globe and in the background is the same – to emphasize this unifying character.

The circles resemble bright stars, which symbolically reveal the light of the union of the world.

The sword as the Armed Forces’ symbol declares, through the absolute yellow bright line, the power of overcoming and determination for the unity of the country-members.

Finally logo resembles a celestial body without gravity, above all, bright and superior.

Μετάφραση:

«Η αισθητική θυμίζει τα χρώματα του διαστήματος διότι θέλαμε να τονίσουμε το κοινό σύμπαν, την ενότητα αλλά και τον υπερβατικό χαρακτήρα του αθλητισμού και των ανθρώπινων  ικανοτήτων.

Το χρώμα στην υδρόγειο και στο φόντο είναι ίδιο -ενιαίο για να τονίσει επίσης αυτόν τον ενωτικό χαρακτήρα.

Οι κύκλοι μοιάζουν με λαμπερά αστέρια που κι αυτά συμβολικά φανερώνουν τα παραπάνω το φως της ένωσης του κόσμου.

Το σπαθί έρχεται φωτεινό με μια απόλυτη λαμπερή κίτρινη γραμμή για να δηλώσει την δύναμη της ενότητας, της υπέρβασης αλλά και της αποφασιστικότητας.

Με το σπαθί το σήμα γίνεται πιο επιβλητικό.

Τέλος το σήμα μοιάζει με ουράνιο σώμα χωρίς βαρύτητα , πάνω  απ όλα λαμπερό και ανώτερο» 

Αν και δεν επιλέχθηκε από το CISM για το επετειακό logo, σίγουρα, αποτελεί ένα έργο τέχνης. 

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.