30ο Πρωτάθλημα Σκάκι ΝΑΤΟ

Η εθνική ομάδα Σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας συμμετείχε στο 30ο Πρωτάθλημα Σκακιού του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 15 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019 και κατέκτησε την τρίτη (3η) θέση.

Στο ομαδικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού (Team Blitz Championship), όπου ο χρόνος σκέψης για όλη τη παρτίδα ήταν 5 λεπτά για κάθε παίκτη, η Εθνική μας ομάδα με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες στους 9 αγώνες, κατέκτησε με άνεση την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Συγκρότηση Εθνικής ομάδας:Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας, αθλητής και προπονητής.

Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης, αθλητής και αρχηγός της αποστολής.

Ανθυπολοχαγός (Ο) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, αθλητής

Υπαστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Παυλίδης, αθλητής

Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης, αθλητής 

Αστυφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου, αθλήτρια.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας και ο χώρος διεξαγωγής ήταν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις Julius Leber, με τη συμμετοχή 16 κρατώνμελών του ΝΑΤΟ -Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βέλγιο, Λετονία, Αγγλία, Εσθονία, Λιθουανία, Καναδάς και Λουξεμβούργο- και 114 σκακιστών, το οποίο αποτελεί ρεκόρ της διοργάνωσης.

Η παρουσία ισχυρών σκακιστών στο πρωτάθλημα ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με την σημαντική επιτυχία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, έθεσε τις βάσεις για να καταστεί η Ελληνική ομάδα σκακιού των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας, ως μια από τις κορυφαίες της διοργάνωσης.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.