3ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής “Μπλόκ 15-Σκοπευτήριο Καισαριανής”

Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», που οργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η εκκίνηση δόθηκε, μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου» και ο τερματισμός έγινε στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, μπροστά στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές. Μετά τον τερματισμό οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον χώρο της εκτέλεσης καταθέτοντας λουλούδια στους εκτελεσθέντες.

Στον αγώνα συμμετείχαν και ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσα τους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και σπουδαστές και σπουδάστριες των Στρατιωτικών Σχολών.

Οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των ανδρών ήταν:

1ος Ρουκλιώτης Γεώργιος της Πολεμικής Αεροπορίας με επίδοση 54:43.00.

2ος Θεολογίτης Νικόλαος με επίδοση 55:20.10.

3ος Αναστασιάδης Γεώργιος της ΣΜΥ με επίδοση 56:20.15.

Οι τρεις πρώτες στην κατηγορία των γυναικών ήταν:

1η Σιόλου Αφροδίτη της ΣΜΥ με επίδοση 1:10.32.

2η Ξάφη Νικολέτα με επίδοση 1:14.03.

3η Μποδότση Ιωάννα της ΣΜΥ με επίδοση 1:14.33.

Τα πλήρη αποτελέσματα:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=43415

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.