3ος “Αγώνας Δρόμου Θυσίας Κερδυλλίων”

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Αμφίπολης, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κερδυλίων Σερρών, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών, με τη συνδρομή του ΑΣΑΕΔ, διοργάνωσε τον «3ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας Κερδυλλίων» απόστασης 10 χλμ, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία των Νέων Κερδυλλίων.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επετείου της μνήμης του Ολοκαυτώματος των δύο μαρτυρικών χωριών Άνω και Κάτω Κερδυλλίων και της άνανδρης εκτέλεσης του άρρενος πληθυσμού από 16 έως 60 ετών (234 ατόμων) από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Οκτωβρίου 1941.

Στον αγώνα συμμετείχαν μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών Ευελπίδων (ΣΣΕ) και Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=43444

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.