“Αγαπώ τον Αθλητισμό” Kids Athletics

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, βρέθηκε χθες το πρωί  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, χαιρετίζοντας την επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics», το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.

Την κ. Κεραμέως υποδέχθηκε   Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,   Γιώργος Αλικάκος, πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας,   Σπύρος Ανδριόπουλος, διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και η   Ντενίζ Παναγοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ.

Οι παρακάτω Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές  που ανήκουν στις ΕΔ, διατέθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids Athletics» που ετησίως υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)  και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των οικείων αθλημάτων, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Υπουργείου Παιδείας για το εκπαιδευτικό έτος 2018 – 2019:

  •  Πλωτάρχης Γεώργιος Τζελίλης, Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών.
  •  Επισμηναγός Βίκτωρας Μήτρου, Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών.
  •  Λοχαγός Ευάγγελος Μιτάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας.
  •  Λοχαγός Άγγελος Λεμάνης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας.   
  • Λοχαγός Κων/νος Τσιγκαράς – Κωνσταντινίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας.
  • Σμηναγός Νέρυ – Μάντεϊ Νιαγκουάρα, Ολυμπιονίκης Κολύμβησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται ετησίως στο Παναθηναϊκό Στάδιο και σκοπός του είναι η γνωριμία των μαθητών με τα Ολυμπιακά Αθλήματα, τη μεταλαμπάδευση των αρχών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη νεολαία της πατρίδας μας.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το 2010 και σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω της βιωματικής μάθησης. Βασικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι, ταυτόχρονα, η γνωριμία των μαθητών με το παγκόσμιο μνημείο αθλητισμού, όπως είναι το Καλλιμάρμαρο. Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει περίπου 193.000 μαθητές από όλη τη χώρα ενώ κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019 συμμετείχαν περίπου 90.000 μαθητές/μαθήτριες από 600 περίπου σχολεία της χώρας.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.