Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας & Παράλληλες Εκδήλώσεις

Mετά την αναβολή όλων των αθλητικών δράσεων λόγω των μέτρων πρόληψης για τον Covid-19 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ, και την συμμετοχή του Διεθνούς Στρατιωτικού Συμβουλίου Αθλητισμού (CISM) συνδιοργάνωσε εκ νέου το Σαββάτο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 «Δρόμο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, μέσω του «Μονοπατιού της Εκεχειρίας» προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Η Τελετή έναρξης του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της ΄Ηλιδας (με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων) το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε «Δρόμος Εκεχειρίας», με αφετηρία το Αγραπιδοχώρι (Αρμάτοβα)-(περιοχή όπου στην αρχαιότητα οι αθλητές και οι επισκέπτες κατέθεταν τον οπλισμό τους για να εισέλθουν άοπλοι στην «ιερά του Διός», ΄Ηλιδα) στην Αρχαία Ήλιδα (περίπου 24 χλμ), στην οποία θα έτρεξαν- βάδισε μόνο προσωπικό – αθλητές και αθλήτριες των ΕΔ και των ΣΑ.

Ο «Δρόμος Ίφιτου»,  στην Αρχαία Ήλιδα, μόνο για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του #BEACTIVE (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού). Εκκίνηση από την πλατεία Εκεχειρίας της ΄Ηλιδας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της ‘Ηλιδας (περίπου 2.000 μέτρα)

Την Κυριακή 30 Αυγούστου ο «Δρόμος Ολυμπια-κής Εκεχειρίας» με  εκκίνηση την είσοδο του παλαιού Μουσείου της Αρχαίας ΄Ηλιδας και μέσω των χωριών Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο και Πλάτανος, τερματισμός στην Αρχαία Ολυμπία. Aπόσταση 49,8 χλμ (χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα).

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Συμβολικός Αγώνας Δρόμου αφιερωμένος στην Εκεχειρία. Εκκίνηση ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου (Κρήνη Πνύκας) και τερματισμός το Παναθηναϊκό Στάδιο (χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα).

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διοργάνωση μπορείτε να βρείτε  στο επίσημο site  Ήλιδα-Ολυμπία, Το μονοπάτι της Εκεχειρίας :

https://routeoftruce.com/