Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα – Ημερίδα και Εικαστική Έκθεση

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Συμπολιτεία Ολυμπίας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Γραμματεία ΑΣΑΕΔ, το Πολεμικό μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, διοργάνωσε ημερίδα και εικαστική έκθεση στο Φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με θέμα: «Άορ, κοπίς, σφάγανο, τόξον κι όπλον».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, διακεκριμένοι αθλητές στα ολυμπιακά αγωνίσματα  της Ξιφασκίας, της Τοξοβολίας και της Σκοποβολής, στα οποία ήταν αφιερωμένη η ημερίδα.

Μεταξύ των άλλων βραβεύτηκαν διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες των ανωτέρω αθλημάτων (Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι Πρωταθλητές που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, όπως:

Η Επισμηναγός Νίκη Σιδηροπούλου, οι Λοχαγοί Δήμητρα Μαγκανουδάκη και Ιωάννα Χρήστου Ολυμπιονίκες της Ξιφασκίας, για τη συνεχή αρωγή και προσφορά τους στις Ολυμπιακές Αξίες.

Η Επιπυραγός Φωτεινή Βαβάτση Ολυμπιονίκης της Τοξοβολίας

Και η Σμηναγός Ευαγγελία Ψάρρα επίσης Ολυμπιονίκης της Τοξοβολίας, για τη 5η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης τιμήθηκαν οι δύο μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος Αβέρωφ, και Ευάγγελος Ζάππας, καθώς υπήρξαν οι πρωτεργάτες για την υλοποίηση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, η Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ και μέλος του CISM Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Υποστράτηγος Αριστομένης Κράγκαρης, ο Πρόεδρος της  Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας, Δαμασκηνός Πετράκος αρχιμανδρίτης, αρχιερατικός επίτροπος Αμαλιάδας και Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμξπιακής Εκεχειρίας κ. Κων/νος Φίλης, ο πρώην βουλευτής Ηλείας κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, από την Ομοσπονδία Τοξοβολίας η πρόεδρος κα Σκαφίδα Έλση, από την Ομοσπονδία Ξιφασκίας ο  πρόεδρος κ. Ιωάννης Λιγνός και ο κ. Διδασκάλου Ηλίας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κα Μαργαρίτα Βάρσου.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.