Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020-Ποδηλασία πίστας

Ο Υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστος Βολικάκης αν και ήθελε μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τελικά εγκατέλειψε την προσπάθειά του στο αγώνισμα του ‘Ομνιουμ στην ποδηλασία πίστας.

Ο Βολικάκης δέχτηκε ποινή στο τελευταίο σκέλος, αυτό των πόντων και εγκατέλειψε τον αγώνα με αποτέλεσμα να μην βαθμολογηθεί και να μείνει στην τελευταία θέση.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τον Έλληνα αθλητή, καθώς στο σκρατς έμεινε πίσω στην 17η θέση, με μόλις 8 βαθμούς, μένοντας από νωρίς μακριά από τους προπορευόμενους.

Στο δεύτερο αγώνισμα, ο Ελληνας ποδηλάτης ήταν ο ένας από τους τρεις που δεν κέρδισαν κανένα σπριντ, με αποτέλεσμα να καταταγεί και πάλι 17ος, πέφτοντας παράλληλα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης με 16 βαθμούς.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν στο τρίτο αγώνισμα του όμνιουμ, την κούρσα αποκλεισμού. Ο Βολικάκης κατετάγη 14ος, αλλά θα μπορούσε να τα είχε πάει ακόμη καλύτερα αν δεν τον είχαν κλείσει οι αντίπαλοί του στην στροφή που έμεινε εκτός κούρσας. Κέρδισε ωστόσο θέσεις και βρέθηκε 16ος με 30 βαθμούς.

Στο τελευταίο αγώνισμα, αυτό των πόντων ξεκίνησε καλά κερδίζοντας έναν πόντο, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ποινή 20 πόντων. Τελικά 30 στροφές πριν τον τερματισμό εγκατέλειψε την προσπάθειά του έμεινε δεν βαθμολογήθηκε στην γενική κατάταξη.