Δρόμος Εκεχειρίας 2021

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2021» απόστασης 50 χλμ., χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, το δρόμο που κατά τον Παυσανία, ακολουθούσαν οι αρχαίοι Έλληνες οπλίτες / αθλητές, προκειμένου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώνοντας την Ήλιδα, την τότε πόλη κράτος, με την Ολυμπία που ήταν και ο χώρος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον «Δρόμο Εκεχειρίας 2021» συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες των χωρών – κρατών μελών του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού: Της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Παλαιστίνης και του Ουζμπεκιστάν, καθώς ο εν λόγω αγώνας, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Sports and Peace» του CISM.

Οι ανωτέρω αγωνιστικές δράσεις, διοργανώθηκαν από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με τη συνδρομή του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Λεπτομέρειες αναφορικά με το σύνολο των εκδηλώσεων, καθώς και φωτογραφικό υλικό παρέχονται στην ιστοσελίδα της Συμπολιτείας Ολυμπίας https://routeoftruce.com/

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.