Δρόμος Εκεχειρίας 2021

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2021» απόστασης 50 χλμ., χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, το δρόμο που κατά τον Παυσανία, ακολουθούσαν οι αρχαίοι Έλληνες οπλίτες / αθλητές, προκειμένου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώνοντας την Ήλιδα, την τότε πόλη κράτος, με την Ολυμπία που ήταν και ο χώρος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον «Δρόμο Εκεχειρίας 2021» συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες των χωρών – κρατών μελών του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού: Της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Παλαιστίνης και του Ουζμπεκιστάν, καθώς ο εν λόγω αγώνας, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Sports and Peace» του CISM.

Οι ανωτέρω αγωνιστικές δράσεις, διοργανώθηκαν από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με τη συνδρομή του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Λεπτομέρειες αναφορικά με το σύνολο των εκδηλώσεων, καθώς και φωτογραφικό υλικό παρέχονται στην ιστοσελίδα της Συμπολιτείας Ολυμπίας https://routeoftruce.com/