2η ημέρα Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου CISM “Fun Run Kleosthenis Route of Truce”

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου CISM 2021 που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ξεκίνησαν στις 08:30 με την ομιλία του Lieutenant Daniele Gabriel Costa από την Βραζιλία με θέμα «τους μυϊκούς πόνους χαμηλής έντασης που προκαλούνται στη πλάτη των Βραζιλιάνων πιλότων στα ελικόπτερα» και ολοκληρώθηκαν στις 16:30 με την ομιλία του κύριου Κωνσταντίνου Κοντογιάννη από την Συμπολιτεία της Ολυμπίας με θέμα « Το μονοπάτι της Εκεχειρίας – Το γεφύρωμα του αρχαίου με το μοντέρνο».

Αμέσως μετά οι σύνεδροι μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Πίσα, την έδρα του βασιλείου των Νηλείδων κατά την αρχαιότητα, όπου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου « Fun Run Kleosthenis Route of Truce».

Ο αγώνας είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας Κλεοσθένη, έναν από τους 3 που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (Ίφιτος βασιλιάς της Ήλιδας και Λυκούργος νομοθέτης της Σπάρτης).

Οι συμμετέχοντες τερμάτισαν όλοι μαζί με υψωμένα τα χέρια κρατώντας από ένα κλαδί ελιάς. αναδεικνύοντας το σύνθημα του CISM “Φιλία μέσω του Αθλητισμού/Friendship through sport”.

Πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αντιγραφή, αποθήκευση, δημοσίευση, διάθεση, διαμοιρασμός, διανομή, εκτέλεση, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, κοινοποίηση, μετάδοση, μετάφραση, μεταφόρτωση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, χρήση, τμηματικά ή περιληπτικά – μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.