Τελετή λήξης Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου CISM

Το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο CISM 2021 ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αρχαία Ολυμπία, με την τρίτη και τελευταία ημέρα της εκδήλωσης να συγκεντρώνει επιστήμονες και στρατιωτικό προσωπικό από όλο τον κόσμο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων.

Η τελευταία ημέρα του Συμποσίου επικεντρώθηκε στη “Διαχείριση Στρατιωτικών Αθλητικών Εκδηλώσεων – Κοινωνικές και Πολιτικές πτυχές” με 5 παρουσιάσεις υπό την προεδρία του Συνταγματάρχη Grigory Dimitriev και του Αντισυνταγματάρχη Ghulam Shabbir Anjum με θέμα “Στρατιωτικά αθλήματα”.

Κατά την διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος οι σύνεδροι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι δραστηριότητες του συμποσίου συνεχίστηκαν με την παρουσίαση από τον Ταξίαρχο Farshad Najafipour (Ιράν) με θέμα «Μια νέα προσέγγιση για την ψυχική ετοιμότητα».

Το επιστημονικό μέρος του Διεθνούς Συμποσίου CISM 2021 έκλεισε με μια συνεδρία υπό την προεδρία του Συνταγματάρχη Luiz Fernando Nóbrega και τις διαλέξεις δύο εξαιρετικών  προσκεκλημένων: «The Invictus Games» του κ. Richard Smith CBE (Ηνωμένο Βασίλειο) και «Revival of the modern Olympic Games» του Καθηγητή Κωνσταντίνου Γεωργιάδη, Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η Τελετή Λήξης έλαβε χώρα αμέσως μετά τις τελευταίες επιστημονικές παρουσιάσεις, παρουσία του εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, του Προέδρου του CISM Brigadier General Hervé Piccirillo, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτριου Νικολακόπουλου, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιου Γεωργιόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του CISM Συνταγματάρχη Dorah Mamby Koita, εκπροσώπων του CISM και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο CISM.

Ο Πρόεδρος του CISM Brigadier General Hervé Piccirillo απένειμε στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη και γενναιόδωρη υποστήριξη που προσφέρουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο CISM και τις δραστηριότητές του.

Ο Πρόεδρος του CISM βράβευσε επίσης τον Αντιπλοίαρχο (Ε) Χρήστο Καλαϊτζίδη ΠΝ και την Πλωτάρχη (Ο) Ολυμπιονίκη Φλωρεντία Σφακιανού ΠΝ με το «Knight medal of the CISM Order of Merit» για την υποστήριξή τους στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του CISM και του παγκόσμιου στρατιωτικού αθλητισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του CISM, Συνταγματάρχης Dorah Mamby Koita και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο CISM και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου CISM Πχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ απένειμαν το βραβείο Commandant Raoul Mollet, ο μεν πρώτος στον Επίλαρχο Αθηνόδωρο Μοσχόπουλο, για τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η ιστορική εξέλιξη του CISM» που δημοσιεύτηκε το 2020, ο δε δεύτερος, μετά από απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής του CISM που ανέλυσε προσεκτικά όλες τις εργασίες και τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης, στην Βραζιλιάνικη Αντιπροσωπεία, με επικεφαλή τον Συνταγματάρχη Renato Soeiro, σε εκτίμηση της μεγάλης συμβολής στο επιστημονικό πρόγραμμα αυτού του συμποσίου.

Το βραβείο Commandant Raoul Mollet είναι ένα βραβείο που απονέμεται ως αναγνώριση για την προώθηση των αξιών του CISM και ενισχύει την προβολή του στον επιστημονικό και ακαδημαϊκό τομέα.

Την επίσημη λήξη του συμποσίου κήρυξε ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου,  Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.