Δρόμος Ορεινού Τρεξίματος “Περιβάλλον & Ένοπλες Δυνάμεις”

H Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, θα οργανώσει αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και της ανάδειξης του ενδιαφέροντός τους, σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο υπόψη αγώνας, θα πραγματοποιηθεί στον «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» με τη συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος   «ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΙΟΥΛΙΑΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ν.ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ» https://g.page/Botanical-Garden-Diomedes?share

Υγειονομικό Πρωτόκολλο: Η διοργάνωση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων και θεατών, όσο και κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συνδράμουν στον αγώνα, εναρμονίζεται με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την αρμόδια Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ) και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID-19ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Επίσης για τους ενήλικες αθλητές (18 ετών και άνω) που έχουν διενεργήσει αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Συμμετοχή: Στον αγώνα δύναται να συμμετέχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00, με σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού 150μ αριστερά της Κεντρικής εισόδου του Βοτανικού Κήπου (https://maps.app.goo.gl/ustmqLFfzr1NXCF67).

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι μήκους 12.5χλμ συνολικά. Αποτελείται από 4 ολόκληρους κύκλους (στροφές) 3.1χλμ. Η υψομετρική διαφορά κάθε κύκλου (στροφής) είναι 115μ, θετικής και αντίστοιχα αρνητικής. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 460μ. Στο σύνολο της κινείται σε δασικό δρόμο (πλάτους 4-5μ), εκτός από ένα κομμάτι περίπου 180μ όπου κινείται σε κακοτράχαλο – πετρώδες, κατηφορικό  μονοπάτι (μικρού πλάτους, μονής διέλευσης).

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση,συμπληρώνοντας τηφόρμα εγγραφής:

https://bit.ly/asaed-mountainrun

Τροφοδοσία: Στο πλαίσιο της ανάδειξης του σκοπού της εν λόγω διοργάνωσης, όπως και της περιβαντολλογικής συνείδησης που διέπει τους συμμετέχοντες στον αγώνα, δεν θα δοθούν πλαστικά μπουκαλάκια με νερό από τη διοργάνωση, αλλά ο κάθε αγωνιζόμενος θα ανεφοδιάζεται μέσω του ατομικού του εξοπλισμού, όπως και της ανανέωσής του με πόσιμο νερό από τους σταθμούς που θα βρίσκoνται στο 3,1ο, 6,2ο και 9,3ο χλμ όπως και στον τερματισμό. Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σακίδια υδροδοσίας, πλάτης ή μέσης με παγούρι.

Χρονικό όριο: Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στις 2 ώρες και οποιοσδήποτε θα ευρίσκεται εκτός του χρονικού ορίου θα αποκλείεται από τον αγώνα.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει ιατρική κάλυψη του αγώνα.

Υψομετρικό προφίλ, καθώς και ο χάρτης της διαδρομής:

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης σε όλους όσους τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα (17:00) για την παραλαβή των αριθμών (ΒΙΒ Numbers).

Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα δύναται να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν  συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα  δρόμου 12.500 μέτρων. Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εφίσταται η προσοχή της πιστής τήρησης των αναγραφόμενων στο Παράρτημα «Δ» της Διαταγής Φ.362/15/104153/Σ.176/22 Απρ 19/ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.