Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας

Από 14 έως 16 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων &  Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2022 στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μέσω της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνδρομή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), με την εποπτεία της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στο εν λόγω πρωτάθλημα συμμετείχαν σκακιστές από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία,  την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα – Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς ήταν ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς.  

Ο Αναστάσιος Παυλίδης υπερίσχυσε στο πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας (που ήταν το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα), κερδίζοντας την μεταξύ τους παρτίδα που παίχτηκε στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος.

Τρίτος με 6 βαθμούς ήταν ο  Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις θέσεις τέταρτη, πέμπτη και έκτη ισοβάθμισαν με 6 βαθμούς ο Γεώργιος Σεφέρης του Λιμενικού Σώματος, ο Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνομίας και η  Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έβδομη θέση ήταν ο Ανδρέας Νικομάνης της Πολεμικής Αεροπορίας, με 5.5 βαθμούς.

Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Παράλληλα κατά τη Τελετή Λήξης έγινε και η απονομή των επάθλων (χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια και τιμητικά διπλώματα) στις τρεις πρώτες ομάδες  Ομαδικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος ΕΔ & ΣΑ 2022, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 14 και 15 Μαϊου 2022.

Τα έπαθλα απένειμαν: ο Ταξίαρχος (Ι) Εμμανουήλ Ζαμπουλάκης, Διοικητής της ΣΜΥΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόριος Δήμος, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Σμήναρχος Ευστάθιος Πολίτης, Τμηματάρχης Μέριμνας Προσωπικού του ΓΕΑ/Β3 και ο Αντισμήναρχος Κωνσταντίνος Καμινιώτης, Διευθυντής Υποστήριξης της ΣΜΥΑ, που ήταν και ο οργανωτικός υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη ΣΜΥΑ.

Την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και Έφορος Αγώνων, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού, Επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και Πρόεδρος της  Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι Τάκης Νικολόπουλος, που ήταν και ο Επικεφαλής Διαιτητής των Αγώνων.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.