Ορεινός αγώνας δρόμου «ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2022»

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 22, θα διεξαχθεί ορεινός αγώνας δρόμου με την επωνυμία «ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2022», κατά μήκος της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, στο πλαίσιο απότισης φόρου τιμής στο Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του έναντι των Περσών στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

           Διοργανώνεται από το Σύλλογο «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ» με τη συνδρομή της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ.

           Περιλαμβάνει απόσταση 25 χλμ επί του όρους Καλλίδρομο, στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου της Μάχης των Θερμοπυλών όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.leonidatropaio.gr.

           Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00, από το χωριό Ελευθεροχώρι και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο χώρο του Μνημείου των Θερμοπυλών, το αργότερο μέχρι τις 07:30 προκειμένου να μεταφερθούν στο χώρο της εκκίνησης.

           Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του διοργανωτή Συλλόγου www.leonidatropaio.gr, συμπληρώνοντας τησχετική φόρμα εγγραφής, μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

           Το κόστος συμμετοχής είναι 10 € για τους συμμετέχοντες, πλην των σπουδαστών και σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών, που είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος συμμετοχής (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών).

          Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όσους τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

          Με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωση τους, ότι «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ.». όπως αναφέρεται στην υπόψη φόρμα εγγραφής. Η εν λόγω δήλωση  υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986.

         Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στις 6 ώρες.

Επισημαίνεται ότι, αθλητές και αθλήτριες των ΕΔ και των ΣΑ που θα συμμετάσχουν στην ανωτέρω διοργάνωση, αγωνίζονται με δική τους ευθύνη και σε καμία περίπτωση η συμμετοχή τους δεν αποτελεί εκτέλεση υπηρεσίας.