Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε θέματα Στρατιωτικού Αθλητισμού

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από Γαλλική Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα κατά το διάστημα από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2022. 

Κατά την διάρκεια  παραμονής της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα  πραγματοποιήθηκαν  οι εξής συναντήσεις:

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΟΑ παρουσία του Πρόεδρου της ΔΟΑ Κου Ισίδωρου Κούβελου αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και του ΑΣΑΕΔ, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας των δύο Χωρών για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία  θέματα στρατιωτικού αθλητισμού.

Η εν λόγω αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα με επικεφαλή τον Ταξίαρχο (Brigadier General) Αρνό Ντεμπουϊ ντε Λα Γκράντ Ριβ (Anaud Dupuy de La Grand-Rive, Δντή του Κέντρου Στρατιωτικού Αθλητισμού των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων συνοδευομένη από  το Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχο (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλο ΠΝ και επιτελών του ΑΣΑΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις για την από κοινού συνδιοργάνωση ενός συμπόσιου ετήσιας βάσης  με θέμα την προαγωγή της ειρήνης, μέσα από τις Ολυμπιακές αξίες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών στο χώρο του αθλητισμού, που με πρωτοπόρους τον Βαρόνο Πιέρ Ντε Κουπερντέν και τον Δημήτριο Βικέλα το 1896 αναβίωσαν τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 παραβρεθήκαν στο ΓΕΕΘΑ με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και το Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχο (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλο ΠΝ όπου και αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα στρατιωτικού αθλητισμού .Επίσης η ανωτέρω αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Διευθυντή ΓΕΕΘΑ/ Δ3 Ταξχο Νικόλαο Χολέβα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.