Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας CISM

Με ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 9 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Στρατιωτικού Αθλητισμού (Grand Parquet), στο Fontainebleau της Γαλλίας το 23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας Ενόπλων Δυνάμεων.

(23rd CISM World Military Equestrian Championship).

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με ομάδα τριών αθλητών – στρατιωτών στον Στρατό Ξηράς, τον  Αντώνη Αντωνίου, τον Δημήτρη Δρούγα και τον Κωνσταντίνο Μπαλιούση, οι οποίοι υπηρετούν  στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων – ΑΣΑΕΔ.  Και οι τρεις αθλητές συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Νέων Ιππέων, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το Σεπτέμβριο στη Ρουμανία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας Ενόπλων διεξάγεται στο άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων σε ύψος εμποδίων 1.20μ., με άλογα που παραχωρούν οι διοργανωτές και οι νικητές στο ατομικό και ομαδικό αναδεικνύονται μετά από έναν τριήμερο αγώνα σε τέσσερις συνολικά γύρους. Η τελετή έναρξης και ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου και ο τελικός για την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου.

Στο διεθνές αυτό στρατιωτικό αθλητικό γεγονός συμμετέχουν 33 ιππείς από 11 χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Μαρόκο, Βραζιλία, Περού, Ισημερινός, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και βέβαια η διοργανώτρια Γαλλία.

Αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας είναι ο Υποπλοίαρχος ΛΣ και παλαιός ιππέας κ. Ανδρέας Ίντρα,  προπονητής ο κ. Ηλίας Μπαλιούσης, ενώ στην Ελληνική αντιπροσωπία μετέχουν επίσης ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος ΠΝ κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, o Αντισμήναρχος κ. Γεώργιος Ανταλής και η Πλωτάρχης ΠΝ κα Φλωρεντία Σφακιανού.

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.