Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (8ος Στρατιωτικός Μαραθώνιος)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου τόσο με προσωπικό και μέσα όσο και με την διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί η διαχρονική τους σύνδεση καθώς ως γενεσιουργός αιτία οργάνωσης μαραθωνίων ανά τον κόσμο είναι η αναφορά του αθηναίου οπλίτη, που με αυτοθυσία ανήγγειλε τη νίκη στη μάχη του Μαραθώνα το 490π.Χ.

            600 περίπου αθλητές και αθλήτριες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας συμμετέχουν στον 8ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο (8th Military marathon)  ως παράλληλη διεξαγωγή του με τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

            Επίσης 200 περίπου σπουδαστές / σπουδάστριες των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στον νυχτερινό αγώνα των 10χλμ των Πανεπιστημίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022. 

            Στην έκθεση του Μαραθωνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάεκβοντο, https://maps.app.goo.gl/Zk8KSBJXC5HSvVrYA, στο Παλαιό Φάληρο θα λειτουργεί περίπτερο του ΑΣΑΕΔ (περίπτερο Νο 100), από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, προβάλλοντας το επιτελούμενο έργο στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

            Επιπλέον, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας υποστηρίζουν σημαντικές δομές της διοργάνωσης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.