Αγώνες Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας (Τατόι), θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Ανωμάλου Δρόμου του Πρωταθλήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Στρατιωτικών Σχολών (ανδρών και γυναικών), έτους 2023, ταυτόχρονα με τον 67ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον υπόψη αγώνα θα διεξαχθούν οι αποστάσεις 10 χλμ για τους άνδρες / σπουδαστές και 5 χλμ για τις γυναίκες / σπουδάστριες με κοινή ώρα εκκίνησης την 11:00 ενώ θα υπάρξουν ξεχωριστές κατατάξεις-βραβεύσεις για κάθε κατηγορία αγώνα – πρωταθλήματος, ως εξής:

Των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ανδρών και γυναικών), έτους 2023.

– Των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας (σπουδαστών και σπουδαστριών), έτους 2023.

– Του 67ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των αγωνιζομένων, συμπληρώνοντας την φόρμα εγραφής, χωριστά για κάθε αθλητή / αθλήτρια, που θα βρείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://bit.ly/ASAEDXC23

Δυνατότητα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, ουδεμία δήλωση θα γίνεται δεκτή.   

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας (Τατόι), το αργότερο μέχρι στις 09:30, προκειμένου να παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους (Bib Numbers) από τη Γραμματεία των αγώνων, που θα λειτουργεί από τις 09:00, προσκομίζοντας την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε κυκλική, ασφάλτινη κυρίως διαδρομή με μικρές κλίσεις, εντός της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας.

Θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη για Βετεράνους αθλητές και αθλήτριες από 40 ετών και άνω (δηλαδή γεννημένοι νωρίτερα από την 1 Ιανουαρίου 1983). Οι δρομείς της κατηγορίας Βετεράνων (άνδρες και γυναίκες), κατατάσσονται σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής διαβάθμισης που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (World Masters Athletics Association), όπου νικητές αναδεικνύονται οι τρεις πρώτοι αθλητές – αθλήτριες που επιτυγχάνουν την μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση που προκύπτει βάσει της επίδοσης σε συνάρτηση με την ηλικία και το φύλο.

Ως παράδειγμα αναφέρεται: Ένας βετεράνος άνδρας – αθλητής ηλικίας 45 ετών που έτρεξε την απόσταση των 10 χλμ σε επίδοση 42:22 συγκεντρώνει σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα αξιολόγησης ποσοστό 71,99%. Ενώ αντίστοιχα στον ίδιο αγώνα ένας άνδρας – αθλητής ηλικίας 42 ετών που τερμάτισε με επίδοση 42:15 συγκεντρώνει ποσοστό 70%. Ως εκ τούτου, νικητής αναδεικνύεται ο πρώτος αθλητής, παρόλο που έχει τερματίσει σε χειρότερη θέση από τον δεύτερο αθλητή του παραδείγματος.           

Στους αγώνες θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα ισχύσουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τις Τεχνικές Διατάξεις της Ομοσπονδίας Στίβου, αναφορικά με την οργάνωση αγώνων εκτός σταδίου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών / αθλητριών που θα συμμετάσχουν στους εν λόγω αγώνες, γίνεται κατά την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδεχόμενοι με δήλωση τους ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις», όπως αναφέρεται στην υπόψη φόρμα εγγραφής. Για αυτό θα πρέπει:

Είτε να διαθέτουν κάρτα υγείας αθλητή / αθλήτριας η οποία εκδίδεται από τον ΣΕΓΑΣ με διάρκεια ισχύος ενός έτους.

Είτε να έχουν προβεί στις ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης ιατρικής γνωμάτευσης από ιατρό καρδιολόγο όπου του επιτρέπεται η συμμετοχή του σε αγώνα δρόμου αντοχής.

Η εν λόγω δήλωση υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986.

Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στην 1 ώρα και 50 λεπτά για τα 10 χλμ και 45 λεπτά για τα 5 χλμ.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.