54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Κωπηλατικός Πλους με Τριήρη

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΣ ΜΕ ΤΡΙΗΡΗ / ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο διεξαγωγής του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, πραγματοποιήθηκε κωπηλατικός πλους με την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού στον Φαληρικό Όρμο.

Τον κωπηλατικό πλου απόλαυσε το σύνολο των αντιπροσωπειών των χωρών που θα συμμετάσχουν στο 54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους σύγχρονους στρατιωτικούς αθλητές να γίνουν μέρος της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας και ως άλλοι «Αργοναύτες» να νιώσουν το δέος ενός Αρχαίου Ελληνικού πολεμικού πλοίου.

Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, όπου είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν περισσότερα από 2.500 εκθέματα, ταξινομημένα χρονολογικά και θεματικά, αντικείμενα που αποτελούν ζωντανή απόδειξη  της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης της Χώρας μας από την Προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας. Επίσης, όλοι οι επισκέπτες εντυπωσιαστήκανε από τους 17.000 τόμους βιβλίων του Μουσείου καθώς και από τα υπαίθρια εκθέματα, όπως ο πυργίσκος του ιστορικού υποβρυχίου «Παπανικολής» και άγκυρες πλοίων της εποχής της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.