54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, 2η Ημέρα των αγώνων

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα αγώνων του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM με την διεξαγωγή δέκα ιστιοδρομιών.

 Η ομάδα της Βραζιλίας διατηρώντας τον ίδιο εκρηκτικό ρυθμό της πρώτης ημέρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κέρδισε την έκτη, την έβδομη, την δέκατη και την δέκατη τέταρτη ιστιοδρομία (R6-1, R7-1 και R10-1, R14-1), παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το Ελληνικό πλήρωμα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις διατήρησε την επαφή του με την κορυφή κερδίζοντας την ένατη (R9-1), την ενδέκατη (R11-1) και την δέκατη τρίτη (R13-1) ιστιοδρομία.

Η Ιταλική ομάδα δείχνοντας αξιοζήλευτη προσήλωση στον αγώνα κέρδισε την όγδοη ιστιοδρομία (R8-1) και πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Ομάδα της Γαλλίας επιβλήθηκε στην δωδέκατη (R12-1) και δέκατη πέμπτη (R15-1) ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να ανεβεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μετά το πέρας των αγώνων της δεύτερης ημέρας ο Tom Carissan μέλος του πληρώματος της Γαλλικής ομάδας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, το υψηλό επίπεδο των αγώνων και την πεποίθησή του ότι η Γαλλική ομάδα θα αναρριχηθεί κι άλλο στη βαθμολογία.

Η Ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020, Πολωνέζα Jolanta Ogar,  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται σε Ελληνικά νερά ξανά για αγώνες μετά το 2014. Επεσήμανε την ατυχία που είχε η ομάδα της στην πρώτη ιστιοδρομία και έχασε πολύτιμους βαθμούς αλλά πιστεύει ότι η Πολωνική ομάδα θα ανακάμψει.

Τέλος, το μέλος του πληρώματος της Ουκρανικής ομάδας Yelyzaveta Vynohradova δήλωσε ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν άριστες εντυπώσεις από την διοργάνωση.

Η κατάταξη των Χωρών της δεύτερης ημέρας των αγώνων αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.