54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, 3η Ημέρα των αγώνων

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τρίτη ημέρα αγώνων (flit races) του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM με την διεξαγωγή δώδεκα ιστιοδρομιών.

 Η ομάδα της Βραζιλίας διατηρώντας την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα, κέρδισε την δέκατη έκτη, την δέκατη όγδοη, την εικοστή δεύτερη και την εικοστή τέταρτη ιστιοδρομία (R16-1, R18-1, R22-1, R24-1).

Το Ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε υποτονικά την ημέρα αλλά συνέχισε με καλές εμφανίσεις κερδίζοντας την δέκατη ένατη (R19-1), την εικοστή πρώτη (R21-1) και την εικοστή έκτη (R26-1) ιστιοδρομία. Έτσι παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Ιταλική ομάδα παρέμεινε στο κυνήγι της Ελληνικής, κερδίζοντας την εικοστή ιστιοδρομία (R20-1).

Η Γαλλική και η Ουκρανική Ομάδα κερδίζοντας από μία ιστιοδρομία (R23-1) και (R25-1) αντίστοιχα, μάχονται για την τέταρτη θέση.

Μετά το πέρας των αγώνων της τρίτης ημέρας ο Υπολοχαγός Fraser Smith, μέλος του πληρώματος της Καναδικής ομάδας, δήλωσε την ικανοποίησή του από την διοργάνωση και ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε  το πλήρωμά τους από τις καιρικές συνθήκες.

Τέλος, το μέλος του πληρώματος της ομάδας της Δανίας η Υποσμηνίας Mette Wass, δήλωσε ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν άριστες εντυπώσεις από την διοργάνωση, είναι πολύ χαρούμενοι που ανταγωνίζονται με υψηλού επιπέδου αθλητές και ελπίζουν στην απόκτηση πολλών αγωνιστικών εμπειριών.

To video ανασκόπησης της 3ης ημέρας των αγώνων μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου:

https://youtu.be/jfA0f4ReeqA

Η κατάταξη των Χωρών της τρίτης ημέρας των αγώνων αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.