54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, 4η Ημέρα των αγώνων

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη ημέρα αγώνων (flit races) του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM με την διεξαγωγή πέντε ιστιοδρομιών.

 Η ομάδα της Βραζιλίας παρέμεινε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, κερδίζοντας την εικοστή όγδοη, την εικοστή ένατη και την τριακοστή δεύτερη ιστιοδρομία (R28-1, R29-1, R32-1).

Το Ελληνικό πλήρωμα παίρνοντας τρεις τρίτες θέσεις στη σημερινή ημέρα, στην εικοστή ένατη, στην τριακοστή και στην τριακοστή πρώτη ιστιοδρομία (R29-3, R30-3 και R31-3), παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Ιταλική ομάδα παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που έκανε, κερδίζοντας την τριακοστή πρώτη (R31-1) ιστιοδρομία και έχοντας καλά πλασαρίσματα στις υπόλοιπες, θα αγωνιστεί στο αυριανό πρόγραμμα για την τρίτη θέση (μικρός τελικός) με αντίπαλο την ομάδα της Γαλλίας, η οποία επιβλήθηκε στην τριακοστή δεύτερη (R32-1) ιστιοδρομία και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Μετά το πέρας των αγώνων της τέταρτης ημέρας ο Λοχίας Cian Paolo, μέλος του πληρώματος της Ιταλικής ομάδας, δήλωσε ότι η τοποθεσία όπου διεξάγονται οι αγώνες είναι καταπληκτική και πώς όλα τα πληρώματα διαγωνίζονται με τους ίδιους όρους.

Το μέλος του πληρώματος της ομάδας της Ισπανίας ο Υπολοχαγός Jose ReySeijo  Alcola, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας αθλητών και διοργανωτών. Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα του ξεκίνησε πολύ καλά τους αγώνες αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Το τέλος της αγωνιστικής ημέρας βρήκε τη Βραζιλία στην πρώτη θέση και την Ελλάδα στη δεύτερη, αποτελώντας έτσι το ζευγάρι του αυριανού μεγάλου τελικού για την ανάδειξη του νικητή. Στο βάθρο θα τις πλαισιώσει ο νικητής του μικρού τελικού μεταξύ των ομάδων της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Η κατάταξη των Χωρών της τέταρτης ημέρας των αγώνων αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.