54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, Τελευταία ημέρα-Νικήτρια η ομάδα της Βραζιλίας

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία ημέρα των αγώνων (match races) του 54ου Παγκόσμιου
Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM με την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού μεταξύ της Βραζιλίας και της Ελλάδας και του μικρού τελικού μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Στο μεγάλο τελικό η ομάδα της Βραζιλίας επικράτησε της Ελληνικής με σκορ 3-0. Το Ελληνικό πλήρωμα προσπάθησε να πιέσει τους αντιπάλους του, αλλά η εμπειρία των Βραζιλιάνων τους βοήθησε να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα και να επικρατήσουν με σχετική άνεση.
Στον μικρό τελικό η ομάδα της Ιταλίας, όντας αρκετά ανώτερη της αντίστοιχης Γαλλικής δεν αντιμετώπισε προβλήματα και κέρδισε την τρίτη
θέση με ευκολία και σκορ 2-0.
Μετά το πέρας των αγώνων της τελευταίας ημέρας ο Πλωτάρχης (Ο) Στέλιος Σωτηρίου ΠΝ, μέλος του πληρώματος της Ελληνικής ομάδας,
δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για το ασημένιο μετάλλιο και ότι η ομάδα του δούλεψε σκληρά και προσπάθησε να δυσκολέψει όσο μπορούσε την Βραζιλιάνικη ομάδα.
Το μέλος του πληρώματος της ομάδας της Βραζιλίας, η Λοχίας Georgia Rodrigues da Silva, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη με τη νίκη της
ομάδας της. Ανέφερε επίσης ότι η οργάνωση του Πρωταθλήματος ήταν καταπληκτική και το επίπεδο του ανταγωνισμού αρκετά υψηλό.
Το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος του Πρωταθλήματος βρήκε τη Βραζιλία στην πρώτη θέση, την Ελλάδα στη δεύτερη και την Ιταλία στην τρίτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.