54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, 1η Ημέρα των αγώνων

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM με την διεξαγωγή πέντε ιστιοδρομιών.

Το Ελληνικό πλήρωμα «μπαίνοντας» πολύ δυνατά στον αγώνα κέρδισε την πρώτη Ιστιοδρομία (R1-1) και κατετάγη 3ο στην 3η Ιστιοδρομία (R3-3) την οποία και κέρδισε η Ουκρανική ομάδα (R3-1).

Η ομάδα της Βραζιλίας κέρδισε την 2η (R2-1) και 4η (R4-1) Ιστιοδρομία ενώ την 5η Ιστιοδρομία κέρδισε η Ισπανική ομάδα (R5-1).

Η κατάταξη των Χωρών της πρώτης ημέρας των αγώνων αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Μετά το πέρας των αγώνων της πρώτης ημέρας ο Επιλοχίας Tiago Quevedo μέλος του πληρώματος της Βραζιλιάνικης ομάδας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την άριστη διοργάνωση, το υψηλό επίπεδο των αγώνων και τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των Χωρών.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ταγματάρχης Αιμιλία Τσουλφά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα πληρώματα όλων των χωρών είναι πολύ δυνατά και ότι οι συνθήκες του αγώνα αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση για εκείνη και το πλήρωμα της Ελληνικής ομάδας, προκειμένου να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις.

Παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.