54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών θα αρχίσει από το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023  έως την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το 54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας.

Στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα πάρουν μέρος  μεταξύ άλλων και Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας, όπως η Ελληνίδα Τχης Αιμιλία Τσουλφά, Χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, η Πολωνέζα Jolanta Ogar, Ασημένια Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και ο Γάλλος Quentin Delapierre.

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στο 54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας έχουν δηλώσει συμμετοχή ιστιοπλοϊκές ομάδες διεθνούς επιπέδου αλλά και πληρώματα που έχουν μεγάλη πείρα από τις ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές συνθήκες του Φαληρικού Όρμου. Οι Χώρες που συμμετέχουν, εκτός της Ελληνικής ομάδας είναι οι εξής: Βραζιλία, Καναδάς, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και Ουκρανία.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο CISM, Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ, δήλωσε: «Μετά από 61 χρόνια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν το 54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην πόλη του Πειραιά. Είναι μεγάλη τιμή ως αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM)  να καλωσορίσω στη Χώρα μας τις ομάδες Ιστιοπλοΐας των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών: της Βραζιλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Ουκρανίας που μαζί με την Ελληνική Ομάδα θα συμμετάσχουν στο 54ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) στον Πειραιά. Είναι σημαντική πρόκληση για εμάς να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα στον Πειραιά με τη μεγάλη ναυτική ιστορία και παράδοση. Η ναυτική παράδοση της Χώρας μας, αποτελεί εγγύηση και την ίδια στιγμή πρόκληση για την επιτυχία της διοργάνωσης του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του CISM. Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο CISM ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Αττικής και τον ΝΟΕ για τη συνδιοργάνωση αυτού του Πρωταθλήματος όπως και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Δήμο  Πειραιά για την αιγίδα τους και καλούμε τους πολίτες του Δήμου Πειραιά να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες όλων των αθλητών.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση αλλά και την εξέλιξη των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://54cism-wmsc-greece.org/

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.