Αθλητικές Δράσεις Τέκνων Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα αθλητικών δράσεων με την ονομασία «ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ», που διοργανώνεται  από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων
Θα λάβουν μέρος πάνω απο 100 παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Σκοπός είναι  η γνωριμία τους με τον αθλητισμό ως μέσο προάσπισης της υγείας τους, η μεταλαμπάδευση των αρχών του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας, καθώς και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα εχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα, υπό μορφή παιγνίων, ως ακολούθως:

● Ξιφασκία.
● Χειροσφαίριση (Χάντμπολ).
● Πολεμική Τέχνη Τάε Κβον Ντο.
● Τροχοσανίδα (Skateboarding).
● Ακοντισμός (Vortex).
● Άλμα επί κοντώ.
● Τρέξιμο και σκοποβολή (Laser Run).
● Χορός (Breaking).
● Δρόμος μετ’ εμποδίων.
● Άλμα εις μήκος.
● Σκυταλοδρομίες.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των παιδιών στους χώρους του σταδίου με συστήματα αυτόματης ακουστικής ξενάγησης, καθώς και στην Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα».

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.