6ος Αγώνας “Δρόμος Σαλαμινομάχων”

Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με σκοπό την απόδοση τιμών στην ιστορική νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών το 480 π.Χ.

Διοργανώνουν

την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023, τον 6ο αγώνα δρόμου με την επονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ», απόστασης 5 και 10 χλμ.

Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ.

3.     Πρόγραμμα Αγώνα: Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν μπροστά από το Δημαρχείο της Σαλαμίνας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. Μετά την εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ. θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας απόστασης 600μ., όπου μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 9 – 14 ετών.

Ώρα ΈναρξηςΑγώνισμα
08:30Αγώνας 10χλμ.
09:30Αγώνας 5χλμ.
09:35Παιδικός αγώνας 600μ.
10:00Απονομές Επάθλων

4.    Διαδρομή:  Ο αναφερόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές ανωφέρειες και κατωφέρειες στην περιοχή Σαλαμίνας με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημαρχείο Σαλαμίνας.

5.   Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://forms.gle/WPBH5vVLvg7FrZcG7

6.    Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 07:15-09:15.      

7.     Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας στο 5ο χλμ ενώ στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες.

8.     Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.

9.     Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης στα αγωνίσματα των 10χλμ. και 5χλμ. με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων την 10:00. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

10.    Βεβαίωση Ικανότητας: Στα αγωνίσματα 5 και 10 χλμ. δύναται να συμμετάσχουν ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για τα 10χλμ και το 15ο αντίστοιχα για τα 5χλμ, και έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής (με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ», όπως αναφέρεται στην υπόψη φόρμα εγγραφής.

11  To χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται:

                    (α) Για τα 5χλμ. τα 45 λεπτά.

                    (β) Για τα 10χλμ. 1 ώρα και 50 λεπτά.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.