Δρόμος Ορεινού Τρεξίματος ”Περιβάλλον και Ένοπλες Δυνάμεις”

H Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, θα οργανώσει αγώνα δρόμου ορεινού τρεξίματος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και της ανάδειξης του ενδιαφέροντος τους, σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο υπόψη αγώνας, θα πραγματοποιηθεί στον «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» με τη συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος   «ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΙΟΥΛΙΑΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ν.ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ»

Συμμετοχή: Στον αγώνα δύναται να συμμετέχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 16:00, με σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού 150μ αριστερά της Κεντρικής εισόδου του Βοτανικού Κήπου (https://maps.app.goo.gl/ustmqLFfzr1NXCF67).

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι μήκους 12.5χλμ συνολικά. Αποτελείται από 4 ολόκληρους κύκλους (στροφές) 3.1χλμ. Η υψομετρική διαφορά κάθε κύκλου (στροφής) είναι 115μ, θετικής και αντίστοιχα αρνητικής. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 460μ. Στο σύνολο της κινείται σε δασικό δρόμο (πλάτους 4-5μ), εκτός από ένα κομμάτι περίπου 180μ όπου κινείται σε κακοτράχαλο – πετρώδες, κατηφορικό  μονοπάτι (μικρού πλάτους, μονής διέλευσης).

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου μέχρι την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής:

https://forms.gle/tu77whz5fNqYfzvc9

Τροφοδοσία: Στο πλαίσιο της ανάδειξης του σκοπού της εν λόγω διοργάνωσης, όπως και της περιβαλλοντικής συνείδησης που διέπει τους συμμετέχοντες στον αγώνα, δεν θα δοθούν πλαστικά μπουκαλάκια με νερό από τη διοργάνωση, αλλά ο κάθε αγωνιζόμενος θα ανεφοδιάζεται μέσω του ατομικού του εξοπλισμού, όπως και της ανανέωσής του με πόσιμο νερό από τους σταθμούς που θα βρίσκoνται στο 3,1ο, 6,2ο και 9,3ο χλμ. όπως και στον τερματισμό. Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σακίδια υδροδοσίας, πλάτης ή μέσης με παγούρι.

Χρονικό όριο: Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στις 2 ώρες και οποιοσδήποτε θα ευρίσκεται εκτός του χρονικού ορίου θα αποκλείεται από τον αγώνα.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης ιατρική κάλυψη του αγώνα.

Υψομετρικό προφίλ, καθώς και ο χάρτης της διαδρομής:

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης σε όλους όσους τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα (15:00) για την παραλαβή των αριθμών (ΒΙΒ Numbers).

Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα δύναται να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν  συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα  δρόμου 12.500 μέτρων. Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εφίσταται η προσοχή της πιστής τήρησης των αναγραφόμενων στο Παράρτημα «Δ» του (δ) σχετικού.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.