Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (9ος Στρατιωτικός Μαραθώνιος)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου τόσο με προσωπικό και μέσα όσο και με την διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί η διαχρονική τους σύνδεση καθώς ως γενεσιουργός αιτία οργάνωσης μαραθωνίων ανά τον κόσμο είναι η αναφορά του Αθηναίου οπλίτη, που με αυτοθυσία ανήγγειλε τη νίκη στη μάχη του Μαραθώνα το 490π.Χ.
            650 περίπου αθλητές και αθλήτριες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
της χώρας μας συμμετέχουν στον 9ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο (9th Military Μarathon) ως παράλληλη διεξαγωγή του με τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.
           200 περίπου σπουδαστές / σπουδάστριες των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων
Δυνάμεων συμμετέχουν στον νυχτερινό αγώνα των 10χλμ. των Πανεπιστημίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. 
            Στην έκθεση του Μαραθωνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάεκβοντο, https://maps.app.goo.gl/Zk8KSBJXC5HSvVrYA, στο Παλαιό Φάληρο θα λειτουργεί στο περίπτερο του ΑΣΑΕΔ (περίπτερο Νο. 100), από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο
11 Νοεμβρίου 2023, προβάλλοντας το επιτελούμενο έργο στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
           Επιπλέον, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας υποστηρίζουν σημαντικές δομές της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.