Συνδρομή του ΑΣΑΕΔ σε δράσεις Αθλητικού – Κοινωνικού χαρακτήρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού & των δράσεων αθλητικού – κοινωνικού χαρακτήρα και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς, η Αντιδημαρχία Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, με αντιδήμαρχο τον κ. Θάνο Γιαννακό & η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, με αντιδήμαρχο την κ. Χριστίνα Φοροπούλου & το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό για τον σχεδιασμό την οργάνωση και την επιμέλεια της αθλητικής εκδήλωσης την κ. Καμπά Ροζαλία, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής 3ου ΔΣ Καλαμαριάς – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου, διοργάνωσαν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» (Πόντου 115), την Πέμπτη 3 & την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 9:30-12:30, αθλητικές δράσεις με την συμμετοχή μαθητών της Ε΄ -ΣΤ´ τάξης των δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς, με  κοινό σύνθημα, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ,  «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε Ποιότητα στη Ζωή», προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η ανάγκη για «δια βίου» άσκηση, να αποκτήσουν αθλητικές συνήθειες & την σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών.

Η εκδήλωση έγινε με την συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γρ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Α.Σ.Α.Ε.Δ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΡ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες και Διακεκριμένοι Αθλητές:

Ιωάννης Κούρος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ultrarunning, Δρομέας υπεραποστάσεων, Νικητής στο Σπαρταθλο,

Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκης της Πάλης, 
Γεώργιος  Τζελίλης,  Ολυμπιονίκης της  Άρσης βαρών,

Σπύρος Γιαννιώτης,  Ολυμπιονίκης  της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας,
Πόπη Ουζούνη, Ολυμπιονίκης στη Σφαιροβολία,
Πέτρος Γκαϊδατζής, Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία,
Πόλυ Σαρέγκου, Ολυμπιονίκης στο Μπάσκετ, 
Ευαγγελία Ψάρρα, Ολυμπιονίκης στην Τοξοβολία,
Αλέξανδρος Νασιουλας, προπονητής Εθνικής Ομάδας Τοξοβολίας,
Μαρία Νασούλα, μέλος της εθνικής ομάδας Νέων τοξοβολίας,
Χρήστος Πάτρας, Ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ,
Φάνης Κατεργιανάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης EURO 2004 προπονητής Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου,
Δημήτρης Σαλπιγγίδης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής πρώτος σκόρερ,
Γιάννη Ταμουρίδη, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας,
Ειρήνη Ζώρα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας,
Ευαγγελία Κοκκίνου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας,
Άρης Γρηγοριάδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης,
Μάνθος Γκάρος, παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας,
Γρηγόρης Ερμείδης, βαλκανιονίκης στην κωπηλασία,
Γιώργος Δοξάκης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής καλαθοσφαίρισης,
Βασίλης Κοκόλης, 1ος στο Παγκόσμιο τουρνουά Πυγμαχίας Ακρόπολις,
Χαρά Κυριακίδου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών,
Ζαφείρης Γερακούσης, Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία,
Χρήστος Καμάνης, διακριθέν αθλητής πυγμαχίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο προϊστάμενος εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Κελεσίδης, Διευθυντής ΠΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αθανασία Παπαϊωάννου, η κ.Κώμη Κονακλή, Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η κ.Σωτηρία Σαμαρά Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων 8ης θέσης Διεύθυνσης ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο κ. Στέλιος Πατμάνογλου, Σύμβουλος Επιστημονικής Ευθύνης Φυσικής Αγωγής των σχολείων, ο κ. Θάνος Γιαννακός, Αντιδήμαρχος Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, ο κ. Τσελίδης Γιώργος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, ο Διοικητής κι ο Υποδιοικητής της ΝΔΒΕ καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.

Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου, όπως - ενδεικτικά - κείμενα, φωτογραφίες, πολυμέσα, γραφικά, κ.λ.π), πλην των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Δεν επιτρέπεται στον χρήστη/επισκέπτη η με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή ρητή άδεια του ΑΣΑΕΔ, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διάθεση, διανομή, έκδοση, εμπορική εκμετάλλευση, μετάδοση, μετάφραση, συναλλαγή ή πώληση, τροποποίηση, τμηματικά ή περιληπτικά, μερικώς ή ολικά του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου του παρόντος ιστοτόπου, σε διαφορετική περίπτωση αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για την αποζημίωση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα ιστότοπο συνιστά έμπρακτη και χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των Όρων Χρήσης.